Værd at vide om Brugmansia

Brugmansia/Engletrompet er blevet meget udbredt i Danmark. Flere og flere finder glæde ved denne skønne plante som findes i flere hundrede forskellige sorter.

Brugmansia findes i to grupper: kold og varm. Den kolde gruppe er kendetegnet ved at være rørformet i blomsten, hvor den varme gruppes blomster er mere ”trompetformede” og de findes som dobbelte, fyldte og i op til 4 etager. Duften hos de fleste Brugmansia er vidunderlig, og ved aftentid meget stærk.

Der er mange varianter af blade, både farve og facon er forskellige, der er brogede, takkede, runde og fligede.

Brugmansia vokser meget hurtigt, nemt en meter på en sommer, og kræver derfor enorme mængder gødning og tilsætning af kvælstof. Brugmansia kan stammes op, eller laves til busk, Det er ejeren der former planten.

Om vinteren skal Brugmansia stå frostfrit, evt. i en mørk kælder, et frostfrit drivhus, eller andet sted, hvor man ikke kommer under 6-8 grader. Men lys-varme og vand skal altid følges af.

Meld dig ind i Dansk Brugmansia Selskab og få glæde af det gode fællesskab, og få del i den rådgivning som mange af vore erfarne medlemmer kan tilbyde. Vi mødes til ”engletræf” rundt om i hele landet flere gange årligt, hvor der også er mulighed for at få fat i mere sjældne sorter.

Billederne er kopi fra

http://www.brugmansiafarm.be/

http://www.engelstrompete.eu