< tilbage 22-12-2022 - 20:37

Julehilsen til foreningens medlemmer 2022

Bestyrelsens julehilsen til foreningens medlemmer, julen 2022.

Kære engle venner

 

Når året nærmer sig sin afslutning, ser man ofte tilbage på det, det forgangne år bød på – og det gør vi selvfølgelig også – vi har mange gode oplevelser i bagagen fra de arrangementer der har været afholdt, og de ting vi i bestyrelsen har haft i gang.

 

Vi holder jo vores møder over Teams, fordi afstanden for os spænder fra Sjælland, Fyn og til det nordlige Jylland, så hurra for at vi har muligheden for at mødes på den måde. Det at kunne se hinanden over Teams video giver rigtig meget, og vi glæder os til at se hinanden hver gang.

 

På disse møder aftaler vi stort og små for arrangementer, økonomi, vores nye hjemmeside (www.DanskBrugmansiaSelskab.dk) og hvad der ellers rører sig i foreningen og for vore medlemmer.

 

Vi har gennem året haft 8 engletræf – også fordelt rundt i landet og i august havde vi Åben Englehave hos Allan Jenter på Sjælland , hvor der var arrangeret et rigtig godt foredrag omkring vinteropbevaring på plantehotel.

 

Engletræffene er for det meste velbesøgt, og en god anledning til at få lidt nyt til samlingen, til hygge blandt ligesindede engle elskere og ikke mindst udveksle de erfaringer vi hver især gør os med planterne. I år har vi f.eks. talt en del om – hvorfor planterne ikke har leveret det vi egentlig forventer af den sommer som det jo faktisk var – en del har slet ikke nået at få englene i blomst, eller har kun haft ganske få blomster og ret sen blomstring – det er rart at kunne tale med andre om det, så man ikke går alene med sorgerne/bekymringerne, om man nu gør det rigtige 😊

 

I foråret havde vi også tidligt plantesalg, hvortil de forudbestilte stiklinger fra Frankrig var ankommet og Mona havde igen påtaget sig det store arbejde, at holde styr på alle vores bestilling og få dem delt ud.

 

Der har i sommerens løb været nogle der forespurgte på, hvordan de planter fra Frankrig artede sig – nogen knap så godt som andre – når vi ser tilbage på året før, hvor vi også fik stiklinger fra Frankrig (2021 – Didier Sevester og 2022 Serge Born) så er det som om det lige er skiftet med hvem der har haft succes med stiklingerne derfra – men helt klart har det været et udfordrende år for vores planter, både vejrmæssigt og forskellige sygdomme i planterne. Derfor er det også vigtigt, at vi i foreningen hjælper hinanden, og bruger vores facebook side til at informere og komme med gode råd og tips til hinanden, når der opstår ting vi ikke helt har styr på – på facebook medlemsiden er der i løbet af året kommet ”titlen” gruppeekspert – når det står ved et medlem, er det fordi netop dette medlem af foreningen ved lidt mere end andre 😊 men sidder man inde med det gyldne svar – skal man endelig ikke holde sig tilbage for at deltage i debatten 😊 enhver kan lære nyt – også vores bestyrelse.

 

Vi afholdte jo generalforsamlingen i juni, hvor vi var samlet på Fyn – midt i vores lille kongerige og i den dejligste sommerhave hos Anne-Marie og Elo – tak for det – så allerede nu – kryds i kalenderen 2. weekend i juni, hvor næste generalforsamling finder sted.

 

Vi har i det forløbne år indkøbt flotte beach flag, som vi vil tage med rundt i landet – flagene skal vise vej til englehaver hvor der er arrangementer, eller andet hvor vi som forening deltager. Vi vil næste år være til stede ved store blomster festivaler / arrangementer, hvor flagene vil vise foreningen fint frem.

 

Vi har i år også lavet nye flyers, med information om foreningen. Disse flyers deler vi ud ved engletræf, når vi deltager i arrangementer/havedag rundt i landet.

 

Vi har opdateret vores hjemmeside til et mere brugervenligt og flot design. Der er bl.a. mulighed for via ”Brugmanisa Arter” linket, at trykke på en bestemt blomst – og blive ledt direkte til BGI – (Brugmansia Growers International) hvor uddybende forklaring findes på englen. Der er sket rigtig meget med siden, men vi arbejder fortsat på at optimere indholdet. Vi har i forbindelse med både flyers og hjemmesiden, trukket store veksler på vores 2. suppleant Louise Trabjerg – tak for det. 😊

 

Vores kasserer Poul har også haft en ekstra tjans i år, vi besluttede at skifte bank – for at spare en del gebyrer. Det gav lidt ekstra arbejde for Poul, men det hele kom ret hurtigt på plads, også fordi vores nye bank var særdeles hjælpsom og medvirkede til et nemt skifte. Vores nye konto nummer er:  Reg. Nr: 1684 Kontonummer 3233218307 – så derfor – har du sat dit medlemskab til automatisk betaling hvert år, så skal du lige ind og ændre kontonummeret du sender betalingen til.

 

Bestyrelsen vil gerne ønske jer alle en rigtig glædelig jul, og et rigtig godt kommende nyt engleår, hvor vi håber vejret vil give vores skønne planter varme og solrige dage.

 

- Bestyrelsen 22. december 2022

 

 

 

 

< Tilbage