< tilbage 14-06-2020 - 19:00

Engledag hos Iver Pedersen den 14. juni 2020

Den første begivenhed i Dansk Brugmansia Selskab er afholdt.

Vi var en 12-14 deltagere fra Sjælland, Fyn og Jylland som troppede op hos Iver kl. 12, vi startede med at spise vores medbragte mad på Ivers terrasse omgivet af et hav af forskellige blomster, mens Iver bød velkommen. Allerede der gik snakken lystigt, både med dem man kendte i forvejen og med dem man lige havde mødt.

Vi kunne se en meget spændene have fra terrassen, så vi fik hurtigt spist vores mad, så vi kunne gå på opdagelse i den 2000 kvadratmeter store have.

Iver forsøgte at give os en guidet tur rundt i haven, men vi kunne ikke vente med at se alle herlighederne, så vi gik nogle gange lidt i forvejen.

Ud over ca. 80 stk. forskellige Brugmansia, har Iver også 850 forskellige tulipaner, 250 stk. narcisser, roser, liljer, fuchsia, canna og mange andre spændende planter. Ialt 30-40.ooo løg bliver hver sommer gravet op og plantet på ny om efteråret.

Rundvisningen endte i den ene af 2 drivhuse, hvor Iver viste hvordan han bestøver de kolde engle, og laver nye planter på den måde.

Så blev der lukket op for at købe af planter, og de fleste af os købte mindst 4 planter med hjem, det var svært at vælge for Iver har 80 forskellige engle, men der var lige plads til et par nye hjemme i haven.

Vi sluttede en god og hyggelig dag af på terrassen, med kaffe og kage. Under kaffen havde Iver lavet en lille konkurrence hvor vi skulle gætte hvor mange forskellige engle han havde i haven, den vandt Anne-Marie Lange. Præmien var et eksemplar af Iver`s selv bestøvet engle. Der var også trøstepræmier, i form af 4 frø poser.

Vi kørte alle hjem med et smil på læben, og endnu et godt minde om en dag sammen med andre engleholikere.

Stor tak til Iver for at lægge have til.

Her er lidt stemningsbilleder fra dagen ?

< Tilbage