Brugmansia Insignis

'Pride of Hannover' er en af de få hybrider der er krydset med Brugmansia Insignis
'Pride of Hannover' er en af de få hybrider der er krydset med Brugmansia Insignis

Brugmansia insignis findes hovedsageligt i haver i Andesbjergene i det vestlige Amazonia, hvor det er en vigtig plante i indfødt medicin og ritualer.
Den er meget varierende i blade, der spænder fra meget mørkegrøn, meget smal og næsten pilelignende til lysere grøn og bredt elliptisk i formen. De lyserøde eller hvide blomster er tragtformede og ligner meget den østbrasilianske Suaveolens, bortset fra at kronhalsen normalt (men ikke altid) er meget lang, og kronbladsspidserne er forlænget til tynde trådformede spidser. Frugten er altid ru, rillet, stærkt læderagtig og spindelformet i modsætning til Suaveolens mere glatte spindelformede frugter.

Denne art ses meget sjældent uden for det nordvestlige Sydamerika og har været meget lidt brugt i krydsninger, bortset fra nogle få eksempler fra Herrenhäuser Gärten i Tyskland, såsom 'Pride of Hannover' og 'Pink Favorite'. En række hybrider er blevet distribueret som "Insignis Pink", "Insignis Gold" osv., men det er usandsynligt, at nogen af disse faktisk er fra Insignis.

Brugmansia Insignis var længe anset for at være en hybrid, men denne myte er blevet aflivet ved avlsforsøg udført i Tyskland og Ecuador.